Musso Grand pick-up

Vonzó és sokoldalú

Az új Musso Grand nem csak szemtelenül jól néz ki, hanem birtokában van a klasszikus pickup-erényeknek is: maximális hatékonyság, rendkívül robusztus és praktikus karosszériával kombinálva.

AKCIÓS FINANSZÍROZÁSI AJÁNLAT
MINDEN SSANGYONG MODELLRE 7,49%-OS THM-MEL

Részletek

AZ ÚJ MUSSO GRAND: SZABADSÁG NÉGY KERÉKEN

Design

REMEK KIALAKÍTÁS

Markáns frontdizájn, határozott, klasszikus pickup-hátsó, elegáns sziluett, valamint tágas és komfortos beltér jellemzik a Musso Grandot.

Így adja a stílus, a kényelem és a hatékonyság tökéletes kombinációját.

Funkcionalitás

Mindig készen

Legyen úton a munkába, szabadságon, vagy épp a napi teendői közepette, legyen szó akár hobbiról vagy sportról, a Musso ideális partnere lesz az úton.

Mint egy igazi pickup, a Musso mindig ura a helyzetnek.

Biztonság

Robusztus felépítés

Az újonnan fejlesztett "Quad" létraalváz keret, a hosszú élettartamú és megnövelt hasmagasságú karosszéria, akár 6 légzsák, a legújabb technikai megoldások és a maximális biztonságot szolgáló biztonsági rendszerek – a Musso Grand minden helyzetben biztonságot nyújt.

Részletek

Dinamikus fellépés

Az elegáns és egyúttal kifejező frontdizájn középpontjában a tekintélyt parancsoló hűtőrács áll, vízszintes krómozott hídakkal. A dinamikus vonalak, amelyek a hűtőrácstól indulva a motorháztetőn át oldalt folytatódnak, a frontrész erőteljességével együtt kiemelik a Musso Grand vonzó megjelenését. A jellegzetes pickup-hátsó, vonalaiban tovább viszi a markáns frontkialakítás jegyeit, ezzel létrehozva a karosszéria harmonikus lezárását.

Raktérfelület ajtó

Raktérfelület ajtó

Külső visszapillantótükör

Külső visszapillantótükör,

beépített irányjelzővel és jármű melletti területvilágítással

Xenon fényszóró

Xenon fényszóró,

LED-es nappali menetfénnyel

Az autó orrésze és oldal sziluettje szilárdságot sugárzó vonalak és hajlított felületek markáns keveréke, míg a kerek ködfényszórók a kifinomultság érzetét nyújtják.

Raktérfelület borítás

Raktérfelület borítás

Hűtőrács

Hűtőrács

Markáns hátsó lámpák

Markáns hátsó lámpák

Színkonfigurátor

 • GRAND fehér

 • PEARL WHITE

 • SPACE Fekete

 • AMAZONIA zöld

 • GALAXIES szürke

 • ATLANTIC kék

 • INDIAN vörös

 • MARBLE grafit

carousel carousel carousel carousel carousel carousel carousel carousel carousel

Keréktárcsák

az utolsó ecsetvonás a tökéletes megjelenéshez

17 colos felni

17”-os könnyűfém keréktárcsák

18 colos felni

18”-os könnyűfém keréktárcsák

18 colos fekete felni

18”-os könnyűfém keréktárcsák (fekete fényezés)

20 colos felni

20”-os könnyűfém keréktárcsák

Belső

Tágas, kellemes belső

Az ergonomikusan kialakított belső térben a vezető rögtön kiismeri magát. Minden kezelőszerv elérhető közelségben van. A számos tárolórekesz és kényelmi felszerelés a fedélzeten töltött időt annyira kellemessé teszi, amennyire csak lehetséges.

carousel

Belső tér

A kényelmes, ergonomikus ülések és a nyugtató belső tér a nehéz munkafeladatokat is kellemes vezetési élménnyé teszi. Az ajtókon és a középkonzolban található praktikus tárolórekeszek segítenek a belső teret mindig rendben tartani.

A B-oszlop erős kapaszkodója a hátsó üléseken utazók ki- és beszállását még könnyebbé teszi. A középkonzol a pohártartók mellett az utasok részére 12 V-os aljzatot, valamint elektronikus eszközökhöz USB-csatlakozót is kínál.

Kényelmes ülések

Kellemes utazás

A fűthető első ülések és a kiegészítő szellőzéssel ellátott vezető- és utasülés minden utat élvezetessé tesznek.

Az utasok a hátsó üléseken is kényelmesen utazhatnak. A Musso Grand belső tere úgy van kialakítva, hogy padlója lapos – így a hátsó üléseknél még nagyobb a hely. Ezen kívül a hátsó ülések 27°-ig lehajthatók.

A felszereltség részletei

Grandiózus és kényelmes

Úton lenni a Mussóval nem egyszerűen kellemes, hanem egyenesen élvezet. A kormányoszlop magasságában és mélységében állítható, így minden vezetői alkathoz hozzáigazítható. A kormánykerékbe integrált kezelőgombok közvetlen hozzáférést biztosítanak az információs, szórakoztató és navigációs rendszerekhez csakúgy, mint a sebességszabályozóhoz.

Alacsony sebességnél és parkolási manőver során négy kamera segíti a vezetőt, amelyeknek a járműről és környezetéről alkotott képe 3D-ben jelenik meg a kijelzőn. Így a tolatás és a parkolás még egyszerűbbé válik.

futheto-kormanykerek

Fűthető kormánykerék

Kamerás visszapillantó

Kamera

a külső visszapillantótükörbe integrálva

A kormányzási szög megjelenítése

A kormányzási szög megjelenítése

A kormányzási szög megjelenítése

Hátsó kamera

360°-os körpanoráma

360°-os körpanorámás

3D kamerarendszer

Supervision műszerfal

Supervision műszerfal

fordulatszám-kijelzővel

Kiegészítő kijelző

Kiegészítő kijelző

navigációs rendszerhez

Navigációs rendszer 9,2”-os nagyfelbontású érintőképernyővel, valamint integrált Apple CarPlay és Google Android Auto alkalmazással.

Parkolási asszisztens

Parkolási asszisztens

Technológia

carousel
carousel

Apple CarPlay &

Google Android Auto

Kapcsolja össze okostelefonját a járművel, és kezelje az érintőképernyőn keresztül. Telefonáljon, emailezzen és SMS-ezzen, vagy hallgasson zenét okostelefonjáról. (Összekapcsolva a 9,2”-os kijelzőjű navigációs rendszerrel és a 8”-os Smart Auto Systemmel.)

VEZETÈSTÁMOGATÓ RENDSZEREK:

ULTRAMODERN INNOVÁCIÓ

A sofőr és az automobil napról napra kihívások egész sorának kell megfeleljenek. Az új Musso Grand tökéletesen felkészült erre. A számtalan biztonsági-, kényelmi- és asszisztens-rendszer képes idejekorán figyelmeztetni az esetlegesen kritikus helyzetekre, és segíti a vezetőt a veszélyek elkerülésében.

bsd

Holttér-figyelő rendszer (BSD)

Az érzékelők felismerik a holttérben levő járművet, és a rendszer a külső tükörben villogó fénnyel figyelmezteti a vezetőt. A holttér figyelő kiegészült vészhelyzeti beavatkozással funkcióval, illetve belekerült a (SEW) biztonságos kiszállásra figyelmeztető opcióval.

ldw

Sávelhagyásra figyelmeztető rendszer (LDW)

Figyelmezteti a vezetőt, ha a gépkocsi elkezd kitérni a sávjából, anélkül, hogy a sávváltás szándékát irányjelzés kísérné.

rcta

Hátsó keresztforgalomra figyelmeztető (RCTA)

Figyelmezteti a vezetőt tolatás közben, ha egy másik jármű oldalirányból közeledik felé.

daw

Éberség felügyeleti rendszer (DAW)

Amennyiben a DAW rendszer úgy észleli, hogy jelentősen lankad a vezető figyelme, hangjelzéssel, illetve a műszeregységben megjelenő grafikával figyelmeztet a veszélyre.

aeb

Autonóm vészfékező rendszer (AEB)

A mozgó vagy leállt járművek érzékelésével és a járművezető előzetes figyelmeztetésével segít elkerülni az ütközéseket, vagy csökkenteni azok hatását.

hba

Távolsági fényszóró asszisztens (HBA)

Szemből érkező jármű észlelése esetén automatikusan tompított világításra kapcsol, ezzel leegyszerűsítve az éjszakai vezetést.

carousel
carousel

Hajtáslánc

Motor és váltómű teljes összhangban

Az erőteljes 2.2 e-XDI dízelmotornak köszönhetően (202 LE 3800-as fordulatszámon és akár 441 Nm –es maximális nyomaték 1600-2600-as fordulatszámon – 6 fokozatú automata váltóval ) a Musso Grand akár 3 tonnát is képes vontatni (fékezett, 6AT váltó). Az AISIN hatfokozatú automata váltó optimális fokozatkiosztása a legkülönbözőbb vezetési körülmények között is biztosítja a megfelelő erőátvitelt. A fokozatváltások minden sebességtartományban gyorsan és finoman történnek. A manuális üzemmód gyors reakciókészséget biztosít a még dinamikusabb menetteljesítmény érdekében.

Hajtás

Kapcsolható összkerékhajtás

A vezető dönti el, hogy a Musso Grand bevetésre kész, összkerékhajtása mikor legyen aktív. Kétkerékhajtás esetén csak a hátsó tengely hajtott.

4wd

Összkerékhajtás

Négykerék-meghajtás nehéz terepen

4wd

Összkerékhajtás

Négykerék-meghajtás terepen vagy sima útviszonyok között

2wd

Kétkerékhajtás

Hátsókerék-meghajtás normál utcai autózáshoz

carousel

Maximális vontatható tömeg: 3 tonna

Funkcionalitás

Akár úton, szabadságon, munkában, vagy épp a napi teendői közepette van, legyen szó akár hobbiról vagy sportról, a Musso Grand ideális partnere lesz. Vérbeli pickup-ként, a Musso Grand mindig ura a helyzetnek.

A platófelület szilárd műanyagburkolattal van borítva. Minden sarokban rögzítőszem található, a rakomány egyszerű és biztonságos rögzítése érdekében.

carousel
carousel
carousel
legzsakok
1
2
3
4
5
6

Biztonság

A biztonság nálunk is prioritás

Az új Musso Grandot úgy terveztük, hogy a legváratlanabb helyzetekben is megvédje Önt és családtagjait, hiszen elérhető a 6 db légzsák: vezető és utasoldali légzsák (utasoldalon kikapcsolható), első oldal- és függöny légzsákok. Az első üléseken utazók épségét ezeken túl az összecsukló kormányoszlop, az előfeszítővel és erőhatárolóval ellátott első biztonsági övek és aktív fejtámlák is védik. Becsatolásra figyelmeztető hangjelzés az első és hátsó ülések biztonsági öveihez.

 • 6 légzsák

 • 1 Vezetőoldali légzsák
 • 2 utasoldali légzsák
 • 3,4 oldalsó légzsákok elöl
 • 5,6 függönylégzsákok
carousel

Differenciálzár

Amikor síkos útviszonyok közepette egy kerék kipörög vagy elemelkedik a talajtól, a differenciálzár a tengely kerekeit összekapcsolja, hogy ezzel a tengely hajtóképességét helyreállítsa és maximalizálja.

ess

ESS

vészfékezés-jelző
hdc

HDC

lejtmenet vezérlő

Modern vezetéstámogató rendszerek: vészfékezés-jelző (ESS), lejtmenet-vezérlő (HDC) és visszagurulás-gátló (HSA).

hsa

HSA

visszagurulás-gátló
carousel

Még több akcióra készen

A Musso Grand tekintélyt parancsoló, robosztus megjelenésű, munkára és kalandra termett pickup. Nagyobb, mint valaha, biztonságosabb, mint eddig bármikor.

Felszereltség és technikai adatok

Musso Grand Pick-up "style 4wd" felszereltség

nettó 9 699 000 Ft-tól

 • 2.2 e-XDI (dízel) – 181 LE, 420 Nm
 • Önműködő mechanikus differenciál zár (hátsó tengelyen, csak PLUS esetén)
 • Kapcsolható összkerékhajtás felező funkcióval
 • Hátsó merev tengely, laprugóval
 • ARP aktív borulás gátló
 • HDC lejtmenet vezérlő
 • HSA visszagurulás gátló
 • Sebességtartó automatika
 • Elektromos ablakemelők elöl-hátul
 • Automatikus vezérlésű fényszórók és esőérzékelős ablaktörlők
 • Manuális légkondícionáló
 • 3,5" monokróm kijelző a műszeregységben
 • 2DIN fejegység (MP3, RDS, BT telefon kihangosító/zenelejátszó, kormányról vezérelhető)
 • Raktérfelület műanyag bélés
 • 17" Acél keréktárcsák

Musso Grand Pick-up "premium 4wd" felszereltség

nettó 11 799 000 Ft-tól

 • 5 lengőkaros, merevhidas hátsó felfüggesztés
 • Intelligens kulcs
 • Vezető és utasoldali oldallégzsák, első ülés oldallégzsákok, függöny légzsákok
 • AEBS csomag: AEBS Automata vészfékező rendszer, LDWS Sávelhagyásra figyelmeztető rendszer, HBA Távolsági fényszóró asszisztens, TSR táblafelismerő rendszer, LKAS sávtartás asszisztens, FVSA elülső gépkocsi indulására figyelmeztető, SDA biztonsági távolság figyelmeztető, DAA éberség felügyeleti rendszer
 • 12,3" HD színes, grafikus műszeregység
 • Automata légkondícionáló
 • Bőr üléskárpit, szellőztethető első ülések, első ülésfűtés (ülőlap-háttámla)
 • 9,2" érintőképernyős multimédia egység, EU navigációval
 • 18" könnyűfém keréktárcsák 255/60 R18 gumiabroncsokkal
 • Xenon fényszóró + LED nappali menetfény

Felszereltség

A listában szereplő árak NETTÓ árak, nem tartalmazzák a 27% ÁFÁ-t!

Megnevezés STYLE 4WDPREMIUM 4WD
Motorok
Musso Grand 2.2 e-XDI - 5 személyes9 699 000 Ft11 799 000 Ft
Csomagok
AISIN 6 fokozatú automata váltó (bőr borítású váltógomb)599 000 Ft599 000 Ft
Kapcsolható összkerékhajtás felező funkcióval XX
Napfénytető becsípődésgátlóval-159 000 Ft
Önműködő mechanikus differenciál zár (hátsó tengelyen)XPREMIUM PLUS csomag
Biztonság
Kettős keresztlengőkaros első felfüggesztésXX
Hátsó merev tengely, laprugóval

**Csak gyártásrendelés esetén. Premium felszereltségi szinten a laprugós, hátsó merev tengely opció kiválasztása esetén a gépkocsi 17” könnyűfém keréktár- csákkal 235/70 R17 XL gumiabroncsokkal kerül szállításra.

X-
5 lengőkaros, merevhidas hátsó felfüggesztés-X
BAS fékasszisztensXX
ABS + EBD (el. fékerő elosztó)XX
ESP menetstabilizáló rendszerXX
ARP aktív borulás gátlóXX
HDC lejtmenet vezérlőXX
HSA visszagurulás gátlóXX
TCS kipörgésgátlóXX
2 irányba állítható kormányoszlopX-
Hidraolikus szervókormányXX
Szervokormány sebességfüggő rásegítéssel, 4 irányban állítható kormányoszlopSTYLE PLUS csomagX
Mechanikus kormányzárX-
Intelligens kulcs (kulcsnélküli ajtónyitás- és zárás, nyomógombos indítás, ESCL elektronikus kormányzár) -X
Vezető és utasoldali légzsákX-
Vezető és utasoldali oldallégzsák (utasoldalon kikapcsolható), első ülés oldallégzsákok, függöny légzsákokSTYLE PLUS csomagX
Kapaszkodók a "B" oszloponXX
Immobilizer (indításgátló)XX
Riasztó berendezésXX
Parkolást segítő radar elől-hátulSTYLE PLUS csomagX
Központi zár sebességfüggő automatikus lezárássalXX
Biztonsági gyermekzárXX
ISOFIX biztonsági gyermekülés rögzítés (2. üléssor)XX
Állítható magasságú első fejtámlákXX
Fejtámlák a 2. üléssorbanXX
Első ülések biztonsági övek övfeszítővel és erőhatárolóvalXX
Biztonsági övek hátsó ülésekhez: hárompontos övek a szélső, két pontos öv a középső utas részéreXX
AEBS csomag: AEBS Automata vészfékező rendszer, LDWS Sávelhagyásra figyelmeztető rendszer, HBA Távolsági fényszóró assisztens, TSR Táblafelismerő rendszer-X
Belső megjelenés / Kényelem
6 fokozatú manuális váltóXX
5 üléses kivitelXX
Automatikus vezérlésű fényszórók és esőérzékelős ablaktörlőkXX
3,5" monokróm kijelző a műszeregységbenX-
12,3" HD színes, grafikus műszeregység-X
Sebességtartó automatikaXX
Kormánykerék (Uretán borítás)X-
Színezett ablaküvegek (kivéve hátsó ablaküveg)XX
Bőrborítású váltógombXX
Fűthető kormánykerék (bőr borítás)-X
Automatikusan sötétedő belső visszapillantó tükörXX
Elektromos ablakemelők elöl-hátul XX
Expressz le-fel ablakemelő funkció becsípődésvédelemmel a vezető oldali ajtó eseténXX
Behajtható indítókulcs + távirányítású központi zárXX
Fűthető szélvédő az ablaktörlő lapátoknálXX
Hátsó ablakfűtés időzítővelXX
Manuális légkondícionálóX-
Automata légkondícionáló -X
Szövet üléskárpitX-
Bőr üléskárpit, szellőztethető első ülések, első ülésfűtés (ülőlap-háttámla)-X
Első-hátsó ülésfűtés (ülőlap-háttámla), elektromosan állítható első ülések, vezetőülés deréktámasszal-PREMIUM PLUS csomag
Magasságában manuálisan állítható vezetőülésXX
Barna bőr csomag (E25 opció + nyereg barna bőr kárpit)

csak PREMIUM PLUS csomaggal együtt rendelhető

-169 000 Ft
Első és hátsó könyöktámasz + pohártartók XX
Szövet szőnyeg garnitúraXX
Audio
Audiovezérlés a kormánykerékrőlXX
4 hangszóróX-
2DIN fejegység (MP3, RDS, BT telefon kihangosító/zenelejátszó, kormányról vezérelhető, DAB antenna) X-
8" érintőképernyős multimédiás audio rendszer (6 hangszóróval, tolatókamera, kormányvezérlés, BT kihangosító, DAB antenna)189 000 Ft-
9,2" érintőképernyős multimédia egység, EU navigációval (DAB, RDS, 6 hangszóróval, tolatókamera, multikormány, BT kihangosító)-X
360 fokos kamera (AMS)-299 000 Ft
USB csatlakozóXX
Külső megjelenés
17" acél keréktárcsák 235/70R17 XL gumiabroncsokkalX-
17" könnyűfém keréktárcsák 235/70 R17 gumiabroncsokkal (laprugós, hátsó merev tengely esetén)119 000 FtX
18" könnyűfém keréktárcsák 255/60 R18 gumiabroncsokkal (5 lengőkaros, merevhidas hátsó felfüggesztés esetén)-X
18" könnyűfém keréktárcsák (fekete fényezés) 255/60 R18 gumiabroncsokkal (5 lengőkaros, merevhidas hátsó felfüggesztés esetén)-99 000 Ft
20" könnyűfém keréktárcsák 255/50 R20 gumiabroncsokkal (5 lengőkaros, merevhidas hátsó felfüggesztés esetén)-199 000 Ft
Raktérfelület műanyag bélésXX
Keréknyomás-ellenőrző rendszer (TPMS)XX
Külső visszapillantó tükrök (fűthető, el. állítható, behajtható, integrált LED irányjelzővel)XX
Szinre fényezett ajtókilincsekXX
SárfogóXX
Napellenző vezető és az első utas számáraXX
Halogén első fényszórók állítható szintszabályzássalX-
Xenon fényszóró + LED nappali menetfény -X
Nappali menetfényX-
LED első ködlámpák-PREMIUM PLUS csomag
Első ködlámpákXX
Hátsó ködlámpaXX
Solar control UV- és zajszűrő szélvédő és első oldalablakokXX
Tetősín (ezüst/fekete színű)STYLE PLUS csomagX
Külső színek
GRAND fehér (alap fényezés)XX
PEARL WHITE (gyöngyház fehér fényezés)229 000 Ft229 000 Ft
SPACE fekete metál199 000 Ft199 000 Ft
AMAZONIA zöld metál199 000 Ft199 000 Ft
GALAXIES szürke metál199 000 Ft199 000 Ft
ATLANTIC kék metál199 000 Ft199 000 Ft
INDIAN vörös metál199 000 Ft199 000 Ft
MARBLE grafit metál199 000 Ft199 000 Ft
Belső színek
Fekete szövet, fekete tetőkárpittalX-
Fekete bőr, fekete tetőkárpittal-X
Nyereg barna bőr, fekete tetőkárpittal (csak E26 opcióval együtt rendelhető)-X
Extra csomagok
STYLE PLUS csomag

Vezető és utasoldali oldallégzsák (utasoldalon kikapcsolható), első ülés oldallégzsákok, függöny légzsákok; Szervokormány sebességfüggő rásegítéssel, 4 irányban állítható kormányoszlop; Parkolást segítő radar elől-hátul; Tetősín (ezüst/fekete színű)

349 000 Ft-
PREMIUM PLUS csomag

TECH csomag: BSW+LCW+BSA Holttérfigyelő rendszer sávválttás asszisztenssel, vészhelyzeti beavatkozással, SEW Biztonságos kiszállásra figyelmeztető, RCTW Hátsó keresztforgalomra figyelmeztetés (MT esetén), RCTA Hátsó keresztforgalom-figyelő fékező funkcióval (AT esetén); Első-hátsó ülésfűtés, elektromosan állítható első ülések, vezetőülés deréktámasszal; Önműködő mechanikus differenciál zár (hátsó tengelyen); LED első ködlámpák

-699 000 Ft
Biztonság
TECH csomag: Holttér figyelő (BSD), sávváltás asszisztens (LCA), hátsó keresztforgalom figyelmeztető (RCTA)-PREMIUM PLUS csomag

A listában szereplő árak NETTÓ árak, nem tartalmazzák a 27% ÁFÁ-t!

Technikai adatok

Motor Dízel 2.2 e-XDI
Nitrogénoxid-emisszió kezelés SCR rendszer, AdBlue® adalékkal
Károsanyag kibocsátási szint EURO 6
Meghajtás 4WD
(kapcsolható összkerékhajtás)
Váltómű 6MT 6AT
Méretek Hosszúság mm 5405
Szélesség mm 1950
Magasság mm 1855
Tengelytáv mm 3210
Nyomtáv mm 1640 (235/70R17)
mm 1640 (235/70R17)
Túlnyúlás mm 890
mm 1305
Hasmagasság mm 220 (a tengelyek között)
Fordulókör (rádiusz) m 6,09
Első terepszög ° 19,5
Hátsó terepszög ° 20,5
Rámpaszög ° 20
Plató hossz mm 1610
Plató szélesség mm 1570
Plató mélység mm 570
Súly Össztömeg kg 3260 (laprugóval) 2990 (5 lengőkaros) 3260 (laprugóval) 2990 (5 lengőkaros)
Önsúly (laprugóval) kg 2160–2256 2170–2266
Önsúly (5 lengőkaros) kg 2090-2200 2100-2210
Hasznos teherbírás kg 990 - 1000 (laprugós), 795 - 805 (tekercsrugós)
Vontatható össztömeg kg 2600 3000
kg 2600 3000
kg 750
Motor Üzemanyag - dízel
Hengerűrtartalom cc 2157
Furat x löket mm 86,2 x 92,4
Kompresszió - 15,5 : 1
Hengerek száma - soros 4 hengeres
Teljesítmény Maximális teljesítmény kW/fordulatszám 148,6/3800
LE/fordulatszám 202/3800
Maximális nyomaték Nm/fordulatszám 400/1,400~2,800(6MTl), 441/1,600~2,600(6AT)
Maximális sebesség km/h 186,5 183,3
Üzemanyag tartály mérete liter 75
CO2 kibocsátás (vegyes) g/km 231 224 245 242
Üzemanyag fogyasztás (város) l / 100 km 10,159 10,158 11,697 11,875
Üzemanyag fogyasztás (országút) l / 100 km 7,702 7,447 8,105 7,967
Üzemanyag fogyasztás (vegyes) l / 100 km 8,809 8,546 9,343 9,229