Ssangyong - Rosa vitorlás együttműködés


Az megjelenésében is gyönyörű Rosa a dán Ylva hajógyár által készített  vitorlás, mely itthon a 40-es cirkáló hajóosztályban versenyez.

Tulajdonosa és kapitánya, Bakóczy Kálmán 1993 óta már 15 magyar bajnoki címet nyert a Balaton-szerte ismert és elismert hajóval.

Az idei szezontól kezdve a WAE Kft., a Ssangyong márka hazai importőre is támogatja a csapatot, melynek jeleként a hajó nagyvitorlájára és a legénység öltözetére is felkerült a koreai márka logója.

Bakóczy Kálmán szélimádata mellett nagyon fontos karitatív tevékenységet is végez. Alapítója és motorja az SOS Gyermekfalu Regattának, melynek keretében minden év augusztusában a Rosa és más, önkéntesen csatlakozó hajók fedélzetén élményvitorlázást szervez hátrányos helyzetű gyermekek részére.

 

Ezen kezdeményezés 2013-tól a LáriFári Alapítvánnyal karöltve még tovább bővült. A Gyermekfalu lakói mellett immár súlyosan mozgássérült fiatalok, daganatos betegségből felgyógyuló gyermekek és rendőrárvák részére is élményterápiával egybekötött szabadidős programokat nyújtanak.

 

A WAE Kft. rendkívül büszke arra, hogy a Ssangyong márkával ilyen nemes kezdeményezések részese és támogatója lehet.